Algemene informatie

Drukdrukdrukdrukdruk….
Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen: ‘Ik ren aan mezelf voorbij’. Het leven is voor veel mensen als een voortdurende marathon waarin we aan onze eigen grenzen voorbij gaan. Wanneer je niet luistert naar de signalen die je lichaam geeft, kan dit op den duur tot serieuze gezondheidsklachten leiden, zoals een depressie of burn-out. Massage helpt je om beter in contact te komen met jezelf en om je beter bewust te worden van je eigen lichaam. Zo heb je sneller door wanneer je over je eigen grenzen dreigt te gaan.

Wist jij dat een massage een positieve invloed kan hebben op je lichaam en geest? Hieronder lees je 10 redenen waarom een massage meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct is.
* geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren.
* stimuleert een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.
* verbetert de stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren.
* versterkt het afweersysteem, omdat een snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en de bloedvaten wordt gestimuleerd.
* verlaagt de bloeddruk en verbetert de slaap.
* vermindert angst, stress en spanning door het vrijkomen van weefselhormonen, zoals serotonine en oxytocine.
* vermindert pijn door toename van serotonine, waardoor je mogelijk minder pijnstillers hoeft te gebruiken.
* vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, doordat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt en de productie van oxytocine en serotonine (gelukshormonen) wordt gestimuleerd.
* verbetert het lichaamsbewustzijn en je energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit en je eerder merkt als je over je grenzen gaat.
* laat je er beter uitzien, omdat de conditie van je huid (je grootste orgaan) beter gaat functioneren.

Een massage mag niet gegeven worden bij:
– Koorts
– Onbekende/veel pijnen
– Griep
– Besmettelijke huidaandoeningen
– Kanker (tenzij er toestemming is van uw behandelend arts)
– Zwangerschap (alleen een zwangerschapsmassage is mogelijk)