Sportmassage

Sportmassage is een massage die stevig en meer op de spieren is gericht met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Hierdoor verbetert de conditie en zullen blessures sneller herstellen. Niet alleen voor sporters om voor of na het sporten te ondergaan, maar voor iedereen.

Effecten van een sportmassage voor- tijdens of na het sporten;

• Voor een inspanning: prettig voor een lichamelijke prestatie om de spieren te activeren. Het is geen vervanging van een warming-up, maar kan daar een aanvulling op zijn.
• Tijdens een inspanning: een wedstrijd of een training. Dit vermindert vocht en afvalstoffen in de spieren en houdt ze in goede conditie voor de rest van de wedstrijd.
• Na een inspanning: vaak veel afvalstoffen en vocht. Dit geeft spierpijn. Een massage helpt de spieren beter te doorbloeden en daardoor deze afvalstoffen af te voeren en zo het herstel te bevorderen en de klachten te verminderen. Ook hierbij geldt dat de massage de cooling-down niet vervangt, maar wel goed kan ondersteunen.

Een sportmassage is te reserveren in 30, 45, 55, 90 of 120 minuten. Voorafgaand aan de behandeling zullen we in een korte intake eventuele klachten, blessures en aandachtspunten bespreken. We bespreken dan ook welke lichaamsdelen behandeld zullen worden.