Stoelmassage

Stoelmassage op jouw werkplek? Dat kan!

De stoelmassage is een verkorte, eenvoudige vorm van de traditionele Japanse Shiatsu massage, een drukpuntmassage voor nek, schouders, rug, armen en handen in een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel. De massage wordt door de kleding heen gegeven en er wordt geen massage olie gebruikt. De massage duurt ongeveer 20 minuten en vindt plaats bij u op kantoor, bij voorkeur in een rustige ruimte.

Het effect van stoelmassage
Een stoelmassage zorgt ervoor dat de spieren die het meest te verduren hebben onder werkstress of een verkeerde houding zich kunnen ontspannen, zoals hoofd, nek, rug en schouders. Hierdoor worden RSI en werkstress voorkomen.
Na de massage voelt u zich ontspannen enverfrist, dat komt doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt, de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen toeneemt en de massage zorgt voor afvoer van afvalstoffen.

De massage is een effectieve manier om ziekteverzuim te voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat men zich na een aantal behandelingen fitter en energieker voelt en werkstress vermindert.
Naast het fysiek medische gedeelte wordtstoelmassage gezien als een ‘schouderklopje’ van de werkgever. Een cadeau van de baas, waarmee hij/zij de waardering uit naar de medewerkers. Het heeft een positief effect op de arbeidsbeleving van medewerkers. Het is immers belangrijk om het beste uit je medewerkers te halen, gezonde en gemotiveerde medewerkers maken het verschil.

Voor wie
Stoelmassage is vooral bijzonder zinvol voor medewerkers die langdurig in dezelfde houding werken of fysiek zwaar werk verrichten. Dat kan zijn achter een computer bij administratieve werkzaamheden of intensief programmeerwerk. Toch kan stoelmassage juist ook bij een buitendienst of werkzaamheden in de zorg waar veel fysiek werk wordt verricht of veel autoreistijd geldt, essentieel zijn om lichamelijke klachten door overbelasting te voorkomen.

Fiscale voordelen
De overheid stimuleert werkgevers om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren.
Zo blijven uw werknemers flexibel inzetbaar, gemotiveerd en gezond. Stoelmassage wordt door de Belastingdienst erkend als arbo-voorziening, wat u als werkgever fiscaal voordeel oplevert. U investeert immers in de gezondheid en duurzaamheid van uw medewerkers. De werkelijke kosten voor bedrijfsmassage vallen hierdoor beduidend lager uit omdat u de massages onbelast kunt aanbieden.

Er zijn hierbij twee mogelijkheden:
– U kunt de massages opnemen in uw arbo-plan.
– U kunt de massages opnemen in de werkkostenregeling.

Proefmasssage

Meer informatie of een keer een proefmassage boeken?

Neem dan telefonisch of per mail contact op